Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας, Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Θέση
Η Ζήρεια ή Κυλλήνη, με υψόμετρο 2.374 μ. είναι το ψηλότερο βουνό της Κορινθίας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Στη ΒΑ πλευρά του όρους βρίσκεται το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας, μόλις 10 χιλιόμετρα από ταΤρίκαλα.

Το βουνό υψώνεται σιγά - σιγά με κατεύθυνση δυτική, φτιάχνει μια πρώτη ψηλή κορυφή τη Μικρή Ζήρεια με ύψος 2.080 μ. και ακολουθεί η Μεγάλη Ζήρεια με ύψος 2.374μ. Οι δύο κορυφές χωρίζονται από τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, την οποία διασχίζει ο ποταμός Σύθας. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί πως όλο το οικοσύστημα της περιοχής έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή.

Πρόσβαση - Διαμονή
Από τα Τρίκαλα Κορινθίας υπάρχει ασφαλτωμένος δρόμος που οδηγεί στη Ζήρεια, διαδρομή όπου συναντάμε το οροπέδιο και τη λίμνη Δασίου.

Για την διαμονή σας η γύρω περιοχή προσφέρει πολλά καταλύματα (ξενοδοχεία, παραδοσιακά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια), με μεγάλη ποικιλία τόσο στην παροχή υπηρεσιών όσο και στις τιμές. 

Δύο ορειβατικά καταφύγια βρίσκονται στα Ανατολικά και Νότια του οροπεδίου στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να διανυκτερεύσει κατόπιν συνεννόησης. Στην άνοδο προς Ζήρεια μπορεί να γοητευτεί κανείς από τις ομορφιές της φύσης και να θαυμάσει την θέα από ψηλά.

Πίστες - Αναβατήρες
Το αθλητικό κέντρο Ζήρειας περιλαμβάνει μία Πίστα αρχαρίων σκι με εκπαιδευτή (baby lift) 100 μ. και πίστα για προχωρημένους με ένα μικρό συρόμενο αναβατήρα (γνωστό και ως «πιατάκι»). Η πίστα αυτή πλαισιώνεται από έλατα που κάνει επικίνδυνη την κάθοδο των σκιέρ. Επιπροσθέτως, ενδείκνυται για παιχνίδι με έλκηθρα για τους μικρούς φίλους του χιονιού και σκι αντοχής με πληθώρα διαδρομών. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί πως παρέχεται η δυνατότητα να ενοικιαστούν μηχανάκια χιονιού (snowmobile).

Σαλέ
Εκτός από τα παιχνίδια με το χιόνι, το αθλητικό κέντρο Ζήρειας προσφέρει στον επισκέπτη ένα πανέμορφο σαλέ προκειμένου να απολαύσει ένα ζεστό ρόφημα, best replica watches κάποιο ποτό ακόμα και κάποιο μικρό γεύμα, συντροφιά πάντα με τη μοναδική θέα του Οροπεδίου. Οι παροχές του Σαλέ δε σταματούν εδώ. 

Δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη της φιλοξενίας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των σαββατοκύριακων, αποτελώντας πόλο έλξης εκείνων που επιθυμούν μονοήμερες αποδράσεις.

Best Replica Watches

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Replica