Τεχνητή Λίμνη Δόξα

Λίγο ψηλότερα από τη λεκάνη της Φενεού, σε υψόμετρο 900 περίπου μ. βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Δόξα, η οποία δημιουργήθηκε το 1998 με την κατασκευή φράγματος,goodtimepics έτσι η περιοχή εκτός των σημαντικών ωφελειών που προέκυψαν με την αποφυγή των πλημμυρών, έγινε πιο όμορφη και απέκτησε οικολογικό ενδιαφέρον.

Μέσα στη λίμνη, πάνω σε μια στενή λωρίδα γης, ξεπροβάλλει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου η Παλαιομονάστηρο, ενώ στο δασωμένο βουνό δεσπόζει η μονή Φενεού.


Η ιστορία της Λίμνης του Φενεού φαίνεται ότι είναι πολύ παλιά και ακολουθεί την ιστορία της περιοχής. Οι μαρτυρίες αναφέρονται από τον 4ο π.Χ αιώνα και λένε ότι η λίμνη άλλοτε κατέκλυζε τον κάμπο και έκανε καταστροφές κι άλλοτε άδειαζε.

Οι ποταμοί Δόξας και Όλβιος μετέφεραν εκεί τα νερά τους, μετατρέποντας την hublot replica watches κάθε χειμώνα σε λίμνη. Κατά τη μυθολογία η συγκεκριμένη περιοχή ήταν κατοικητήριο του Ποσειδώνα ο οποίος όταν θύμωνε προκαλούσε την πλημμύρα.


Διαμονή
Για τη διαμονή σας στην Ορεινή Κορινθία κοντά στη λίμνη Δόξα, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία τους παραδοσιακούς ξενώνες ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Στην Ορεινή Κορινθία, σε κοντινή απόσταση από τη λίμνη Δόξα, καθώς και την γύρω περιοχή, υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακοί ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα μπορείτε να δείτε παρακάτω. Διαμονή κοντά στη λίμνη Δόξα.


Χάρτης περιοχής