Τρίκαλα Κορινθίας. Κάτω Τρίκαλα, Μεσαία Τρίκαλα, Ανω Τρίκαλα Τρίκαλα

Τρίκαλα ΚορινθίαςΤα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρία χωριά, τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Ανω που είναι και το μεγαλύτερο χωριό με υψόμετρο περίπου 1100 μ. Η απόστασή τους από το Ξυλόκαστρο είναι 24 χλμ. και η διαδρομή προς εκεί είναι πολύ γραφική.

 
Τα Τρίκαλα δημιουργήθηκαν τον 10ο αιώνα στη θέση του αρχαίου Μύσαιου και υπήρξαν πατρίδα των Νοταραίων, ισχυρών προεστών, που εγκαταστάθηκαν εκεί τον 16ο αιώνα. Την εποχή της Τουρκοκρατίας λεγόταν και "αρχοντομαχαλάς" λόγω της φινετσάτης και επιβλητικής αρχιτεκτονικής του, με τους ψηλούς πύργους, τις βαριές σιδερένιες πόρτες και τα αρχοντικά οικοδομήματα που δυστυχώς μόνο ελάχιστα σώζονται σήμερα.

Πολιούχος του χωριού είναι ο Αγιος Νικόλαος, ο οποίος ανακαινίσθηκε από τους Νοταραίους το 1805. Τα αρχιτεκτονικά του γνωρίσματα συμπίπτουν αρμονικά με την παραδοσιακότητα του τόπου. Είναι θολωτός με κεραμοσκεπή και ψηλό τρούλο και στο εσωτερικό του φέρει πολλές αγιογραφίες και εικονίσματα.

Βγαίνοντας από τα Ανω Τρίκαλα είναι ευκαιρία να επισκευθείτε το μοναστήρι του Αγίου Βλασίου. Χρονολογείται περίπου από το 1400 και σε κοντινή περιοχή βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα του. 
Μπορείτε να ξαποστάσετε στο προαύλιο της εκκλησίας και να εντυπωσιαστείτε από την μαγευτική θέα της Κορινθίας.

Τα Ανω Τρίκαλα είναι γνωστά για την άρτια τουριστική τους υποδομή, ενδείκνειται για χειμερινές διακοπές και γι' αυτό κάθε χρόνο τα επισκέπτονται μεγάλος αριθμός τουριστών. 
Μπορείτε να βρείτε κάθε λογής κατάλυμα για τη διαμονή σας, από απλά και καλόγουστα παραδοσιακά δωμάτια μέχρι παραδοσιακούς ξενώνες και αρχοντικά. Όσο για τις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία, φημίζονται γαι την υπέροχη κουζίνα τους και τα αγνά υλικά που χρησημοποιούν.

Λόγω του υψομέτρου που βρίσκεται το χωριό, διαθέτει υπέροχη θέα, πλούσια χλωρίδα με πλατάνια, λεύκες, μοσχομυριστούς κέδρους και έλατα, αειθαλή δένδρα, όπως κουμαριές, μουριές, αγριοκορομηλιές, κουμαριές και πολλά ακόμη. Παράγει σταφίδα, καρύδια, δημητριακά, μήλα ενώ παλιότερα είχε αναπτυχθεί ιδιαίτερα η υλοτομία, η κτηνοτροφία και η κατεργασία δερμάτινων.

Τα Μεσαία Τρίκαλα είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με ωραία κτίσματα, άλλα πολύ παλιά και άλλα καλοδιατηρημένα με πέτρα και ξύλο. Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη τουριστική οργάνωση και δείτε παλιά γραφικά σπιτάκια να μετατρέπονται σε ανακαινισμένους φινετσάτους ξενώνες χωρίς καμιά περιτή παρέμβαση που θα αλλοιώσει ή θα εξαφανίσει το παραδοσιακό τους χαρακτήρα. 
Θα συναντήσετε παραδοσιακά καφενεία αλλά και καλόγουστες πιο σύγχρονες καφετέριες για τον καφέ ή το ποτό σας και θα απολαύσετε το φαγητό σας σε κάποιο από τα μεζεδοπωλεία του χωριού πάντα με τοπικές συνταγές. 
Επισκευθείτε τη Μονή της Παναγίας που βρίσκεται σε πολύ ωραίο σημείο του χωριού, κτισμένη γύρω στο 1700 από το μητροπολίτη Κορίνθου Γρηγόριο.

Τα Κάτω Τρίκαλα βρίσκονται σε υψόμετρο 900μ. και είναι εξίσου γραφικά και όμορφα. Η κεντρική πλατεία θα σας μαγέψει αφού θεωρείται από τις πιο γραφικές πλατείες της Ελλάδας, πετρόχτιστη με δύο "υπερήλικες" πλατάνους θυμίζει την κλασική πλατεία που διαβάζαμε στα παραμύθια. Η πλατεία περικλείεται από ταβέρνες και ωραίες καφετέριες.

Για τη διαμονή σας θα βρείτε αρκετά δωμάτια και ξενώνες του γνωστού παραδοσιακού ύφους και θα νιώσετε άνετα με την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων της. 
Κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας στο χωριό κάντε μία βόλτα στον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Δημητρίου, παλιό αλλά διατηρημένο κτίριο του 1697. 
Το γεγονός ότι τα Κάτω Τρίκαλα βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο δεν υστερούν ούτε από θέα ούτε από υπέροχα τοπία.

Όποιον προορισμό επιλέξετε θα εντυπωσιαστείτε αλλά αν τελικά επισκευθείτε και τους τρεις δεν θα ξέρετε ποιον να λατρέψετε.

Save

Still, I believe a black, color-matched up date window with white-colored lettering would possibly happen to be a better option. Another part of the rolex submariner replica dial that's impressive is it includes a ramped inner bezel that frames the markers and provides nice depth towards the swiss replica watches matte textured dial.